Logo des Vereins
Polar Routen e.V.
Internationale Vereinigung für
Wandern und Naturschutz in Grönland
 
 
Amitsorsuaq, vom Kanuzentrum aus gesehen
 
  Bitte Javascript aktivieren und Script zulassen! Hintergrund:  weiß • semi-transparent • transparent Sprache:   dansk English deutsch
     
 Auswahlmenü: 
Rejse til Grønland i Corona-tider

Sider på dansk » Rejse til Grønland i Corona-tider

Rejse til Grønland under Corona-pandemien

Corona -pandemien har medført dybtgående ændringer i turismen rundt om i verden. Det gælder også for Grønland. Grønland selv var stort set skånet for corona -pandemien i lang tid. Indtil den 2. maj 2021 forhindrede rejserestriktioner corona -virus i at spredes i Grønland næsten helt. Der har dog været flere corona -sygdomme i Grønland, siden rejsebegrænsningerne blev ophævet. Ikke desto mindre er Grønland stadig et relativt sikkert land, hvad angår risikoen for infektion med corona -virus. Men før du rejser til Grønland, bør du helt sikkert finde ud af om de nuværende forhold. Du kan få oplysninger om dette her.
Der kan du læse:
For at rejse ind i Grønland skal du enten være færdigvaccineret eller bosiddende i Grønland eller på vej til at flytte til Grønland.
Når du skal rejse ind i Grønland, skal du huske følgende:
  1. Udfylde og indsende SUMUT-blanket: www.sumut2020.gl
  2. Medbringe kvittering for udfyldt SUMUT-blanket (enten printet eller på mail) og kunne fremvise denne, når personale efterspørger
  3. Have en negativ COVID-19 PCR-test fra et nordisk land, der er max 72 timer gammel på afrejsetidspunktet, og medbringe dokumentation for testen
  4. Medbringe mundbind til rejsen og bære det under rejsen, på fly og i lufthavnen

Hvordan kommer du til Grønland?

Hvis du ønsker at komme til Grønland med et rutefly, starter rejsen normalt i Kastrup Lufthavn (København) i Danmark. Nogle flyrejser til Grønland afgår også fra Island. Du kan nemt bestille et fly fra Danmark til Grønland via Air Greenlands websted - www.airgreenland.dk. Du skal bruge et kreditkort for at betale.
Der er forskellige takster for voksne, børn (2-11 år), ingen børn (0-1 år) og seniorer (65+ og førtidspensionister). Det er vigtigt at skelne mellem “grønne” og “røde” billetter. Som navnet antyder, kan du ændre afgangsdatoen for "grønne" eller fleksible billetter, men ikke for "røde" billetter, de er kun gyldige for den reserverede dato. "Røde" billetter er kun tilgængelige i begrænset omfang, men de er billigere, og du skal bestille dem tidligere, mindst en uge tidligere, gerne et par uger tidligere, fordi der ofte ikke er flere ledige pladser en uge før flyvedagen . Grundlæggende, hvis du bestiller tidligere, kan du muligvis spare. Disse er blot nogle korte oplysninger. Hvis du vil vide præcist, skal du gå til www.airgreenland.dk eller www.visitgreenland.com for mere information.
Udover at bestille et fly, er der andre ting, der skal gøres eller sikres inden afgang. Hvis du ikke har brug for visum til Danmark, behøver du heller ikke visum til Grønland. Hvis du har brug for et visum for at komme ind i Danmark, skal du være opmærksom på, at du har brug for en særlig tilladelse til at komme ind i Grønland, da Grønland er uden for Schengen -aftalens anvendelsesområde. Når du ansøger om visum, skal du angive, at du skal til Grønland.
Som jeg sagde i begyndelsen af ??2021, var der meget stive indrejsebegrænsninger for Grønland på grund af corona -pandemien, men disse er blevet ophævet fra den 2. maj 2021.
Derefter skulle du vise en negativ corona -test inden afgang, som ikke kunne være ældre end 72 timer. Det skulle være en lægetest fra Danmark eller et andet nordisk land. Testcertifikater fra f.eks. Tyskland blev ikke anerkendt. For eksempel, hvis du kørte fra Tyskland til Danmark for at flyve derfra til Grønland, skulle du planlægge et ophold på mindst en dag i København for at gå til Rigshospitalet og blive testet der. På Rigshospitalet var testen gratis, men ikke andre steder. Efter ankomsten til Grønland var du oprindeligt i karantæne og skulle testes igen der. Det kunne passende gøres af sundhedsvæsenet i lufthavnsbygningen i Kangerlussuaq.
Siden min sidste tur til Grønland i år har reglerne i Danmark ændret sig. Som regel bør du kunne fremvise tilstrækkeligt bevis for vaccination. Detaljer om de gældende regler kan findes her.
Reglerne omfatter også indtastning af en såkaldt SUMUT på Internettet før afgang; Dette er oplysninger, der kan muliggøre en opfølgning i Grønland i tilfælde af en Covid 19-sygdom. Det grønlandske ord "Sumut" betyder "hvor skal". Efter indtastning af sumut på Internettet modtager du en bekræftelse på, at du skal udskrive og vise før afgang. Dette inkluderer også afrejsedato. Hvis for eksempel afgangen er forsinket med en dag på grund af testen, skal der indtastes en ny sum på Internettet. Du kan normalt gøre dette på 10 minutter. Men hvis du skal gøre dette under tidspres i lufthavnenes venteområde, kan du - som jeg gjorde sidste år - savne flyet. Jeg havde i øvrigt ikke en fleksibel flybillet, men det var stadig muligt at omlægge flyvningsdatoen uden ekstra omkostninger.
 :
 
 Zugriffe auf diese Website seit 1. April 2021© 2016 - 2024 • Frieder Weiße • Berlin