Logo des Vereins
Polar-Routen e.V.
Förderverein für Wandern und
Naturschutz in Grönland
 
 
Amitsorsuaq, vom Kanuzentrum aus gesehen
 
  Hintergrund:  weiß • semi-transparent • transparent Sprache:   dansk English deutsch
     
 Auswahlmenü: 
Grønland og Corona

Sider på dansk » Grønland og Corona

Rejse til Grønland under Corona-pandemien

Corona-pandemien har medført dybe ændringer i turismens verden. Dette gælder også for Grønland. Grønland selv er stort set blevet skånet for koronapandemien.
I år ca. 6.000 mennesker i Grønland er testet på Corona. I 14 af dem var testresultatet positivt; men alle anses nu for at være kommet sig. Hvis du vil rejse til Grønland, er der ingen stor risiko for at blive inficeret med Corona-virussen. Og de grønlandske myndigheders indsats er, at det forbliver på den måde. Derfor skal nogle regler overholdes, når man rejser ind i landet.

Hvordan kommer du til Grønland?

De, der ønsker at komme til Grønland med rutefly starter normalt ved Kastrup (København) i Danmark. Nogle flyvninger til Grønland afgår også fra Island. Du kan nemt bestille en flyrejse fra Danmark til Grønland via Air Greenlands websted: www.airgreenland.com . Du skal bruge et kreditkort for at betale. Der er forskellige takster for voksen, børn (2 - 11 år), spædbørn (0 - 1 år) og seniorer (65+ og førtidspen.). Det er vigtigt at skelne mellem "grønne" og "røde" billetter. Med "grønne" eller fleksible billetter, som navnet antyder, kan du ændre afrejsedato, med "røde" billetter, du ikke kan, de gælder kun for den reserverede dato. "Røde" billetter er kun tilgængelige i begrænset omfang, men de er billigere, og du skal booke dem tidligere, mindst en uge tidligere, helst et par uger tidligere, fordi der ofte ikke er ledige pladser en uge før flydato. Dette er kun et par korte oplysninger. Hvis du vil vide nøjagtigt, skal du finde ud af mere på www.airgreenland.com eller https://visitgreenland.com/da/ .
Ud over at booke en flyrejse er der andre ting, du skal gøre eller sikre dig, før du rejser. Hvis du ikke har brug for et visum til Danmark, behøver du heller ikke et visum til Grønland. Hvis du har brug for et visum for at komme ind i Danmark, skal du være opmærksom på, at du har brug for en særlig tilladelse til at komme ind i Grønland, fordi Grønland ligger uden for Schengen-området. Når du ansøger om et visum, skal du angive, at du rejser til Grønland.
Du skal også udføre en koronatest før afgang, som ikke må være mere end fem dage gammel, når du kommer ind i Grønland. Kun korona-test fra nordiske lande accepteres, dvs. ikke f.eks. Test på en tysk klinik. Den enkleste ting er derfor at udføre denne test i et testcenter på Rigshospitalet i København. Der er nu sådan et teststed lige ved siden af lufthavnen i København. Men planlæg mindst en dag før afrejse, hvis du kommer uden corona-test. For øvrig betalte jeg ikke noget selv for denne test i København, mens den fra Berlin var meget dyre og uknuselig. Du skal også vise en "sumut", når du kommer ind i Grønland. Du kan finde ud af mere på internettet og du kan registrere dig på www.sumut2020.gl eller på www.nun.gl . Vigtigt: Summut er kun gyldig, hvis den inkluderer afrejsedagen. Er du f.eks. forsinket på grund af testen med en dag, så skal der opnås en ny Sumut på Internettet.
Forresten, selvom du ikke har en fleksibel flybillet: Efter min erfaring er det muligt at udsætte flydato på grund af en koronatest.
 :
 
© 2016 - 2021 • Frieder Weiße • Berlin