Logo des Vereins
Polar Routen e.V.
International forening for vandring
og naturfredning i Grønland
 
 
Amitsorsuaq, set fra kano center
 
  baggrund:  hvid • semi-transparent • transparent velg språg:   dansk English deutsch
     
 Menuen: 
Rejse til Grønland i Corona-tider

Sider på dansk » Rejse til Grønland i Corona-tider

Rejse til Grønland under Corona-pandemien

Corona-pandemien har medført dybe ændringer i turismen rundt om i verden. Dette gælder også for Grønland. Grønland selv blev stort set skånet for corona-pandemien.
Over 20.000 mennesker i Grønland er blevet testet for corona. Testresultatet var positivt hos 31 af dem; men alle anses nu for at være kommet sig. Som en international sammenslutning af vandrere føler vi os forpligtede til denne. Men efter omhyggelig undersøgelse finder vi:

Med hensyn til Corona er Grønland
den sikreste rejsedestination i Europa.

Du kan finde ud af mere om dette her.

Hvordan kommer du til Grønland?

De, der ønsker at komme til Grønland med rutefly starter normalt ved Kastrup (København) i Danmark. Nogle flyvninger til Grønland afgår også fra Island. Du kan nemt bestille en flyrejse fra Danmark til Grønland via Air Greenlands websted: www.airgreenland.com . Du skal bruge et kreditkort for at betale. Der er forskellige takster for voksen, børn (2 - 11 år), spædbørn (0 - 1 år) og seniorer (65+ og førtidspen.). Det er vigtigt at skelne mellem "grønne" og "røde" billetter. Med "grønne" eller fleksible billetter, som navnet antyder, kan du ændre afrejsedato, med "røde" billetter, du ikke kan, de gælder kun for den reserverede dato. "Røde" billetter er kun tilgængelige i begrænset omfang, men de er billigere, og du skal booke dem tidligere, mindst en uge tidligere, helst et par uger tidligere, fordi der ofte ikke er ledige pladser en uge før flydato. Dette er kun et par korte oplysninger. Hvis du vil vide nøjagtigt, skal du finde ud af mere på www.airgreenland.com eller https://visitgreenland.com/da/ .
Ud over at booke en flyrejse er der andre ting, du skal gøre eller sikre dig, før du rejser. Hvis du ikke har brug for et visum til Danmark, behøver du heller ikke et visum til Grønland. Hvis du har brug for et visum for at komme ind i Danmark, skal du være opmærksom på, at du har brug for en særlig tilladelse til at komme ind i Grønland, fordi Grønland ligger uden for Schengen-området. Når du ansøger om et visum, skal du angive, at du rejser til Grønland.
Ved årsskiftet 2020/21 gælder der nogle begrænsninger i Danmark og Grønland, der er relateret til den anden corona-bølge, og som sandsynligvis ikke længere gælder om sommeren. Hvad der derefter finder anvendelse er endnu ikke bestemt. Følgende tekst er baseret på, hvad der gjaldt sidste sommer og sandsynligvis også vil gælde sommeren 2021.
Du skal også udføre en corona-test før afgang, som ikke må være mere end fem dage gammel, når du kommer ind i Grønland. Kun corona-test fra nordiske lande accepteres, dvs. ikke f.eks. test på en tysk klinik. Den enkleste ting er derfor at udføre denne test i et testcenter på Rigshospitalet i København (Blegdamsvej 9, 2100 København). Der er måske nu sådan et teststed lige ved siden af lufthavnen i København. Men planlæg mindst en dag før afrejse, hvis du kommer uden corona-test. For øvrig betalte jeg ikke noget selv for denne test i København, mens den fra Berlin var meget dyr (174 €) og ubrugelig. Du skal også vise en "sumut" (Grønlandsk: "Hvor skal man hen"), når du kommer ind i Grønland. Du kan finde ud af mere på internettet og du kan registrere dig på www.sumut2020.gl eller på www.nun.gl . Vigtigt: Summut er kun gyldig, hvis den inkluderer afrejsedagen. Er du f.eks. forsinket på grund af testen med en dag, så skal der ansøges om en ny sumut på internettet. Forresten, selvom du ikke har en fleksibel flybillet: Efter min erfaring er det muligt at udsætte flydato på grund af en koronatest.
 :
 
20264 hits på dette hjemmeside siden 1. april 2021© 2016 - 2021 • Frieder Weiße • Berlin